Bag om kunsten

Mette Nørregaard arbejder med landskaber og arkitektur og smelter de to sammen til overjordiske scenarier, der ubesværet bevæger sig mellem realisme og surrealisme, virkelighed og fantasi, natur og drøm.

Hun bruger perspektiv og elementer som åbne døre eller vinduer til at skabe en følelse af åbenhed og lethed i sine malerier. Lange gange udsender en følelse af dybde, men kan også ses som symboler på en rejse, en sti eller en vej forude. Himlens eller havets uventede indtrængen symboliserer sindets evne til at rejse fra én ting eller sted til den næste på et øjeblik.

”Vi kan være ét sted, og så pludselig, på grund af en lugt eller en lyd, transporterer sindet os til et andet sted” – Mette Nørregaard.

Mette Nørregaards malerier er som portaler eller vinduer mellem forskellige steder. Se på malerierne længe nok, og du begynder måske lige at mærke sandet under dine fødder, den friske salte havbrise i håret, varmen fra solen på din hud og duften af ​​tang i næsen. Ikke at glemme lyden af ​​bølgerne, når de rammer kysten, eller mågernes skrig i det fjerne.

Mette Nørregaard og hendes atelier i Gilleleje, Nordsjælland.

Create a website or blog at WordPress.com